Latest topics

» Weekly Promotion (105)
Sat Sep 16, 2017 1:01 am by MiaSY09

» BEST STAFF/SOTW 9/9/2017- 15/9/2017
Sat Sep 16, 2017 12:55 am by MiaSY09

» Weekly Promotion (104)
Sat Sep 09, 2017 1:02 am by MiaSY09

» BEST STAFF/SOTW 2/9/2017- 8/9/2017
Fri Sep 08, 2017 11:53 pm by MiaSY09

» 13 Reason Why: Kenapa Anda Perlu Tonton
Tue Sep 05, 2017 12:11 am by Pahhh

» Weekly Promotion (103)
Sat Sep 02, 2017 1:39 am by MiaSY09

» BEST STAFF/SOTW 26/8/2017- 1/9/2017
Sat Sep 02, 2017 1:36 am by MiaSY09

» Weekly Promotion (102)
Sat Aug 26, 2017 12:35 am by MiaSY09

» BEST STAFF/SOTW 19/8/2017- 25/8/2017
Sat Aug 26, 2017 12:30 am by MiaSY09

Statistics

Our users have posted a total of 7901 messages in 570 subjects

We have 2841 registered users

The newest registered user is capcipcup

Top posting users this week


    #TripToSabah2016

    Share
    avatar
    asyiqin.

    Posts : 1645
    Join date : 2015-09-22
    Age : 20

    #TripToSabah2016

    Post by asyiqin. on Tue May 10, 2016 5:59 pm

    Assalamualaikum! Okay qin saje nak share moment qin masa bercuti kat Sabah (5 May - 8 May 2016). Enjoy reading! flower


    DAY 1:

    Well hari pertama takde apa sangat lah sbb baru nak bertolak ke Sabah dari KL. Sakit hati bila flight kena delay pukul 3 (sebenarnya pukul 2 camtu) huwaaa but Alhamdulillah arrived at Kota Kinabalu at 6.30 pm sweating Tapi dinner malam tu dinner seafood (ada lobster okay) thumbs up


    DAY 2:

    Second day, qin dgn family pun jalan2 kat Kinabalu Park. Sadly is kat situ tak nampak puncak Gunung Kinabalu sbb awan tutup. K awan jeles kot wakakaka. Tapi orang2 sabah ckp kalau nak tengok sampai ke puncak kena datang awal pagi dalam pukul 7 pagi camtu. K time tu baru nak bukak mat Laughing Next, masuk rumah terbalik kat Tamparuli. Best tapi yg tak bestnya dalam rumah tu takleh bergambar k dekut (katanya nanti kalau tunjuk gambar kat orang lain kang orang taknak datang err) Rolling Eyes Then, qin dgn family naik jambatan gantung kat Poring Hot Spring. Jambatan tu ada 4 flatform, ok flatform yg ke-3 paling ngeri sbb panjang n nampak gayat Crying or Very sad But apa apa pun BEST!! in love


    DAY 3:

    Okay hari yg ke-3 paling best sebab jalan2 kat Desa Cattle Dairy Farm, Kundasang in love Alaa, kat situ acah macam kat New Zealand wakakaka sbb cuaca sejuk, lembu warna hitam putih dan rumput dia pun light green cat And I enjoy makan ice cream coklat tabur coco crunch (not a real coco crunch act *sigh) diperbuat daripada susu lembu kat situ. Perghh okay sedap sangat Razz One more thing, qin finally dpt tengok bunga Rafflesia depan mata, yelaa selalunya tengok dalam gambar je kan. Rasa bertuah sbb bunga tu berkembang pada hari tu. (Bunga tu cepat mati dan susah nak hidup) Sampai penjaga taman tu ckp orang2 Jepun datang situ menangis sbb tak dpt tengok bunga Rafflesia sbb tak kembang lagi Laughing So yeah bersyukur sgt, Alhamdulillah Smile Shopping? Oh yeahh mestilah ada (like baju, keychain dan so on). Oh yeaa lagi satu is dapat jalan kat Jambatan Tamparuli. Bila naik jambatan ni teringat lagu Marsha AF tu nyanyi lagu 'jambatan tamparuli' lol merepek sweating


    DAY 4:

    Hari ke-4 balik ke KL semula. Huwaa best gila Sabah k, hope dapat pergi lagi kat tempat2 lain dalam Sabah ni. (Sabah besar sgt, tak larat nak pi semua tempat  Laughing) Balik flight pukul 4.30 petang dan sampai rumah pukul 8 malam. Alhamdulillah Sleep  


    Alright, that's all so thanks for reading! Muah sayang korang! kiss heart

    _______________________________________________________________________________


    Last edited by asyiqin. on Mon May 08, 2017 9:27 pm; edited 3 times in total
    avatar
    Evaliance
    Chairman
    Chairman

    Posts : 899
    Join date : 2015-09-16
    Age : 25

    Re: #TripToSabah2016

    Post by Evaliance on Wed May 11, 2016 7:41 am

    wahhh, nice experiences, rindu plak nak g Sabah lagi, last time pergi when I was in form 2-3 I think Sad
    avatar
    asyiqin.

    Posts : 1645
    Join date : 2015-09-22
    Age : 20

    Re: #TripToSabah2016

    Post by asyiqin. on Wed May 11, 2016 11:35 am

    Evaliance wrote:wahhh, nice experiences, rindu plak nak g Sabah lagi, last time pergi when I was in form 2-3 I think Sad

    Hehe aah memang best. Takpelah ada rezeki pergi lah lagi Wink

    avatar
    Pahhh
    Room Control
    Room Control

    Posts : 706
    Join date : 2015-09-26
    Age : 21

    Re: #TripToSabah2016

    Post by Pahhh on Thu May 12, 2016 12:00 am

    nk ikut :<
    pasni gi ngn pah jum


    _________________
    avatar
    asyiqin.

    Posts : 1645
    Join date : 2015-09-22
    Age : 20

    Re: #TripToSabah2016

    Post by asyiqin. on Thu May 12, 2016 11:07 am

    Pahhh wrote:nk ikut :<
    pasni gi ngn pah jum

    Okay ajak pum sekali jk

    avatar
    kewri
    Helper
    Helper

    Posts : 5
    Join date : 2016-04-01

    Re: #TripToSabah2016

    Post by kewri on Tue May 17, 2016 10:09 pm

    nice2
    avatar
    asyiqin.

    Posts : 1645
    Join date : 2015-09-22
    Age : 20

    Re: #TripToSabah2016

    Post by asyiqin. on Tue May 17, 2016 10:11 pm

    kewri wrote:nice2


    Thankyou keri Peace

    avatar
    Pahhh
    Room Control
    Room Control

    Posts : 706
    Join date : 2015-09-26
    Age : 21

    Re: #TripToSabah2016

    Post by Pahhh on Wed May 18, 2016 11:23 pm

    asyiqin. wrote:
    Pahhh wrote:nk ikut :<
    pasni gi ngn pah jum

    Okay ajak pum sekali jk


    lol kuajaq, tumbuk apiz*
    avatar
    zahidah1992

    Posts : 60
    Join date : 2016-01-03
    Age : 25

    Re: #TripToSabah2016

    Post by zahidah1992 on Tue May 24, 2016 11:30 am

    konvoi la..MBBbuatkan Razz
    avatar
    Paan,
    Room Control
    Room Control

    Posts : 182
    Join date : 2015-09-22
    Age : 21
    Location : dihati awaa ❤

    Re: #TripToSabah2016

    Post by Paan, on Wed May 25, 2016 9:51 am

    konvo p ramai2
    Besuto thumbs up


    _________________
    avatar
    asyiqin.

    Posts : 1645
    Join date : 2015-09-22
    Age : 20

    Re: #TripToSabah2016

    Post by asyiqin. on Wed May 25, 2016 11:46 am

    FarHaNNNNNN wrote:konvo p ramai2
    Besuto thumbs up

    k paan sibuk tetiba muncul jk
    avatar
    Paan,
    Room Control
    Room Control

    Posts : 182
    Join date : 2015-09-22
    Age : 21
    Location : dihati awaa ❤

    Re: #TripToSabah2016

    Post by Paan, on Thu May 26, 2016 12:05 pm

    Wakakakaka k tibe2 tngok post ni..patut laa arituu pah ckp rafflesia..k bru paham -__-


    _________________
    avatar
    asyiqin.

    Posts : 1645
    Join date : 2015-09-22
    Age : 20

    Re: #TripToSabah2016

    Post by asyiqin. on Thu May 26, 2016 1:15 pm

    FarHaNNNNNN wrote:Wakakakaka k tibe2 tngok post ni..patut laa arituu pah ckp rafflesia..k bru paham -__-

    lol tak guna wakakaka
    avatar
    EllyNorlish

    Posts : 7
    Join date : 2016-11-11
    Age : 14
    Location : Terengganu

    Re: #TripToSabah2016

    Post by EllyNorlish on Sat Feb 25, 2017 6:38 pm

    Kundasang affraid , ok teringin nk pergi Crying or Very sad
    avatar
    -Kyna,
    Room Control
    Room Control

    Posts : 169
    Join date : 2016-11-27
    Age : 15
    Location : Bae

    Re: #TripToSabah2016

    Post by -Kyna, on Mon May 08, 2017 2:43 pm

    tinggi2 gunung kinabalu~ tinggi lagi sayang sama kamu~ biru2 hujung kinabalu~hati saya lindu~

    sekian.
    avatar
    asyiqin.

    Posts : 1645
    Join date : 2015-09-22
    Age : 20

    Re: #TripToSabah2016

    Post by asyiqin. on Mon May 08, 2017 8:31 pm

    -Kyna, wrote:tinggi2 gunung kinabalu~ tinggi lagi sayang sama kamu~ biru2 hujung kinabalu~hati saya lindu~

    sekian.

    lol sakinah
    avatar
    alien__
    Helper
    Helper

    Posts : 134
    Join date : 2015-12-16
    Age : 18
    Location : Planet selain bumi

    Re: #TripToSabah2016

    Post by alien__ on Tue May 09, 2017 5:35 pm

    edited 3 times in total HAHAHAHAHA Laughing k aida pernah gi tapi x pernah gi tgk bunga rafflesia untung k untung thumbs up
    xo, alien
    #barubacasebabbosanthenlawatlaforumadaapa
    avatar
    asyiqin.

    Posts : 1645
    Join date : 2015-09-22
    Age : 20

    Re: #TripToSabah2016

    Post by asyiqin. on Tue May 09, 2017 11:29 pm

    alien__ wrote:edited 3 times in total HAHAHAHAHA Laughing k aida pernah gi tapi x pernah gi tgk bunga rafflesia untung k untung thumbs up
    xo, alien
    #barubacasebabbosanthenlawatlaforumadaapa

    lol edited 3 times in total pun kelakar ke aida oi sweating ye qin edit sebab mula2 dulu qin buh link ig qin kat story tu, tu yg edit sebab nak padam. lepastu ada kecacatan lak tu sampai 3 kali em k Embarassed

    Sponsored content

    Re: #TripToSabah2016

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Tue Sep 19, 2017 7:48 pm